SVARA PÅ EN FRÅGA

Panik inför GDPR!

Jag har en mindre e-handel med inriktning på försäljning av djurvårdsprodukter. Vi har en kundlista på cirka 300 privatpersoner som också tar emot regelbundna nyhetsbrev från oss. Nyhetsbrevet samtyckte de till i samband med att de genomförde sitt första köp hos oss. Nu införs GDPR och jag har fått intrycket att jag kan råka illa ut om jag inte anpassar min verksamhet till den nya lagen. Jag undrar därför:

1. Behöver jag ändra något i min nuvarande kundlista och behöver jag interagera med kunderna på listan på något sätt inför införandet av GDPR? Kan jag fortsätta utskicken av nyhetsbrev?
2. Hur gör jag med nya kunder, vilken information måste dessa få för att jag ska ha ryggen fri men ändå kunna behålla deras uppgifter och fortsätta skicka ut nyhetsbrev?