Fråga:

Hejsan!
Jag har ett pågående ärende hos Migrationsverket, efter sex månader så ansökte jag en begära om att få mitt ärande avgjort. Och då så fick jag avslag på den. Jag överklagade beslutet… MEN, när jag skickade blanketten så råkade jag glömma skriva ärandets beteckningsnummer. Nu har det gått mer än 4 månader sen jag överklagade beslutet, och har fortfarande inte fått nått besked än. Vad skulle ni rekommendera att jag gör?
Tack

Biträdande jurist Omid Moallemi svarar:

Hej,

Precis som du säger kan man efter sex månader från att man lämnat in sin ansökan begära att Migrationsverket avgör ens ärende (blankett nummer 270011). Det är bra att tänka på att man inte ska lämna in denna begäran innan man har skickat in alla handlingar som behövs för att Migrationsverket ska kunna ta beslut. Det är också bra att veta att du bara kan göra denna begäran en gång per ärende.